Prvi dan nove godine ponovno je na Stradunu okupio na stotine Dubrovčana i    njihovih posjetitelja. Tradicionalni novogodišnji koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra u podne je obradovao ljubitelje klasične glazbe, dok su u večernjim satima na svoje došli ljubitelji klape i tamburice.

Nastup klape Cambi iz Kaštel Kambelovca napunio je Stradun gotovo kao da je riječ o još jednom, nešto manjem dočeku Nove godine, razgalivši ih poznatim klapskim hitovima, poput "Meni ne more bit'", "More, more", "Dugo nije pala kiša" i "Kriva karta".

U jednom je trenutku netko od posjetitelja ispred crkve svetog Vlaha zapalio i 'bengalku'.

U romantičnom ugođaju kojeg su ljubavne pjesme stvorile na Stradunu užvala su brojna poznata lica, međ‘u kojima i gradonačelnik Andro Vlahušić‡ sa suprugom Marinom. Uz klapu Cambi, Dubrovčane su sinoć‡ zabavili i Bosutski beć‡ari, koji su Novu godinu dočekali na vukovarskoj pozornici, a od iznimno uspješno osmišljenog novogodišnjeg programa na Stradunu okupljeni su se oprostili uz trio Ad Libidum. Dio atmosfere pogledajte u galeriji slika pod nazivom "Novogodišnji koncert na Stradunu "