Glazbeni put "Bosutskih bećara" traje već 33 godine od konca 1981. godine, kada je g. Ivan Šimić, osnovao ovaj tamburaški sastav.Tijekom godina došlo je do kadrovskih promjena sastava.

Na svom glazbenom putu težili su očuvanju tradicionalne izvorne slavonske i starogradske glazbe. Stalni su sudionici svih osnivačkih skupština i aktivnosti Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, odajući počast onima koji su dali svoje živote za samostalnu i nezavisnu Republiku Hrvatsku. Sastav djeluje i nastupa na svim kulturnim i glazbenim manifestacijama i prigodnim obljetnicama te značajnim kulturnim događanjima diljem Republike Hrvatske i u inozemstvu.

U 33-godišnjem radu svaki nastup sastava specifičan je na svoj način. Takav je bio i nastup u Krapini, kojeg će hrabri građani zasigurno pamtiti po izuzetno niskoj temperaturi, ali i uzavreloj atmosferi te divnim melodijama koje su ih uvele u 2015. godinu. Novu godinu sa građanima je dočekao i gradonačelnik Zoran Gregurović koji je pozdravio sve okupljene, te im poželio sve najbolje.