Mlada Ivankovčanka Lucija Vrgoč - spremljena u narodnu nošnju staru više od 100 godina što su je izradile njezine prabake Kata i Eva - najljepša je Slavonka u nošnji za 2012. godinu.
Laskavu titulu ta je 17-godišnjakinja osvojila na "Zimskim šokačim divanima", tradicionalnoj večeri što ju je i 22. put u Vinkovcima, u petak navečer, priredila Slavonska naklada "Privlačica". U vinkovačkom hotelu Admiral u konkurenciji za najljepšu Slavonku bilo je 11 djevojaka (jedna je odustala iz osobnih razloga) s popularnog kalendara nazvanog "Slavonske ljepotice" za koji je fotografije prelijepih djevojaka u nošnjama snimio fotoreporter "Glasa Slavonije" Gordan Panić‡. Ocjenjivački sud nije imao lak zadatak, no djevojka iz Ivankova, učenica 2. razreda Zdravstveno-veterinarske škole u Vinkovcima, odnijela je pobjedu osvojivši ukupnim dojmom spoja mladenačke ljepote i raskoši narodne nošnje, s dukatima oko vrata, pletenicom i cvijećem u kosi, molitvenikom i krunicom u rukama - svečano spremljena na način kako se to u Slavoniji nekad činilo za uskrsni blagdan.
Prvom pratiljom proglašena je Ana Dragičević iz Tovarnika, dok je lentu druge pratilje ponijela Petra Lederer iz Strizivojne.
Ovogodišnja miss simpatičnosti je Katarina Konjevod iz Bogdanovaca, dok je za miss fotogeničnosti izabrana Marija Milačinović iz Podvinja. Najljepšim Slavonkama ovog 17. izbora uručene su vrijedne nagrade, a miss fotogeničnosti posebno je nagradio i "Glas Slavonije". Izbor ljepotica pratila je i dobra zabava brojnih gostiju za koju su se pobrinuli Kić‡o Slabinac, "Bosutski beć‡ari"€ i samičar Anton Božić‡.

Foto galeriju pogledajte ovdje .
Piše: S. Butigan www.glas-slavonije.hr